úterý 13. června 2017

TOP 10 Nejlepších písní Guns N´Roses

Guns N´Roses. Moje jedna z nejoblíbenějších kapel. A co k nim? Dal jsem dohromady (horko těžko) TOP 10 nejlepších písniček co kdy nahráli. Covery do toho nepočítám.


10.Better
Krásný začátek, o to lepší je pak živák od roku 2016. Axl, Slash, Duff i Richard a zbytek kapely si vyhráli. Pecka. Přidávám rovnou video s verzí 2016 (upravenou na studiovku)


9.One In a Million
Akustická, možná mírně odfláknutá. Jistě Axl viněn z nenávisti buzerantů, černochů a Černobylské tragédie. Klasika. Nicméně je to upřímné a vychází ze životnéích zkušeností-krásná podoba s písněmi od Pink Floyd. Když si přeberete i své zkušenosti zjistíte že ta píseň je pravdivá a opravdu upřímná.


8.Nightrain
Úžasný nástup, pokud tam je i ten vlak o to lepší. Netřeba vícero slov.


7.This I Love
U téhle písně-opět upřímné- je vidět že Axl není chuligán ale že je to cíťa. Doslova velrybí zpěv, v tónech slyšíte lásko,vrať se! Úžasné! hodně dojemný song. A je jeden z 2 opravdu peckových z Chinese Democracy.


6.Sweet Child O´Mine
Jedním slovem - LEGENDA. První 3 tóny a poznáte že to je Sweet Child O´Mine. Existuje asi ve 3ch verzích - album Appetite For Destruction, klipová/radiová verze a verze k filmu Velký Táta z roku 1999. Ta první je nejlepší variantou jelikož je celá a není taková ´´zvláštní´´jako ta z 1999. Přesto přikládám oficiální videoklip.




5.You Could be Mine
Terminátorská hymna se super nástupem. Co víc chtít. Axl se kdysi zmínil že mohla vyjít už na Appetite ale nakonec se to na UYI. A dobře tak- dostala se až k terminátorovi.


4.Coma
Nemocniční zvuky, tlukot srdce a Guns N´Roses. To znamená jediné-Coma. Tahle písnička ač de facto nemá vyvrcholení je prostě perfektní.


3.Don´t Cry (Alt.Lyrics)
Parádní song a oproti klasické Don´t Cry temnější text. Mezi oběma písněmi jsou krom textu max takové rozdíly jako u Pink Floyd mezi In the Flesh a In the Flesh pt.2. Napoprvé se líbit nebude, napodruhé možná také ne ani napotřetí až jednou - se zamilujete.


2.Estranged
Slashova super sóla, Axlův výborný zpěv a jako mnoho songů GN´R-procítěné. To je Estranged, Hodně povedený song a jeden z legendární trilogie. Asi nemá cenu se rozepisovat, stačí poslech.


1.November Rain
Asi nejlepší píseň. Délka kolem 11 minut nádherný klip a pokud si pustíte živou verzi z alba Live Era:´87-93´ chybu neuděláte naopak-utvrdí vás to v tom že je nejlepší. Jinak opět velkolepá Slashova sóla.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Within Temptation:What About Us?

Zase jsem si dal práci a nasbíral materiál. No a dal dohromady fanouškovské album Within Temptation! Pokud by to kapele nebo někomu vadilo n...