pátek 16. června 2017

Nový tým do F1 v roce 2018? Ano! Číňané mají zájem

Číňané jednají o vstupu do F1. Kdo zatím (asi) je?

Dle F1Sport.cz se v týmu pohybuje pár lidí z někdějšího Manoru a Číňané. Nabízí se logické trojspojení. CEFC (vlastník 99.96% SK Slavia Praha a několika dalších věcí či ploch v ČR) totiž sponzoruje Manor ve WEC. V době nedávno minulé jevil zájem o vstup do F1 Čínský/Hong Kongský tým KC Motor Group (KCMG), i ti jezdí WEC. Prý se zajímají o rozdělování peněz aby bylo spravedlivé, no Ross Brawn tvrdí že o ničem neví,  CEFC by tak mohlo vtsoupit jakožto sponzor, Manor díky zkušenostem jako provozovatel a KCMG jakožto tým. Motory by mohli odebírat od Renaultu kterému se na Čínském trhu daří. Jezdci? Ve hře jsou dle mne:


KCMG

-Jolyon Palmer (Renault)
-Esteban Gutierrez (aktuálně jezdí FE/IndyCar, má peníze které se na začátek taky hodí)
-Pascal Wehrlein (Sauber)
-Romain Grosjean (Haas)
-Ma Qing Hua (aktuálně jezdí tuším ve WEC, každopádně v F1 testoval pro HRT a Caterham a byl blízko sedačky jezdce)
-Adderly Fong (dlouho o něm nic nevím, ale myslím že ´´svého´´ jezdce by vzali)
-Rio Haryanto (bez práce, nicméně jako asiat by mohl pomoci tamnějšímu byznysu)
-Pastor Maldonado (bez práce, nicméně za určitých podmínek by to vzít mohl)
-Felipe Nasr (bez práce, ale díky BRICSu a jeho penězům by to nemusel být problém)
-Jean-Éric Vergne (Manor-WEC,Techeetah-Formula E)



Nejvíce šancí dávám ale týmu CEFC Manor TRS Racing, KCMG své aktivity dosti omezilo, naopak CEFC Manor TRS se postupně rozšiřují, dokonce jezdí s Čínskou licencí. Pak tu je možnost jako je tým Jackie Chan DC Racing, ale u toho tomu mnoho nevěřím.

Poslední Čínskou šancí je pak tým Techeetah, vzniklý Čínskými médii z týmu ex pilota F1 Aguri Suzukiho, muže jenž stál za týmem Super Aguri F1 Team. Je šance na toto, mnohem složitější spojení např. CEFC-Manor-Techeetah (který nemá de facto sídlo na vývoj a Manor ano) čili řekněme CEFC Techeetah F1 Team? Pro tým v FE jezdí Jean-Éric Vergne, v druhém voze se zatím střídá trio Ma Qing Hua, Esteban Gutiérrez a Stéphane Sarrazin, no Sarrazinův návrat po 19 letech do F1 je nepravděpodobný.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Within Temptation:What About Us?

Zase jsem si dal práci a nasbíral materiál. No a dal dohromady fanouškovské album Within Temptation! Pokud by to kapele nebo někomu vadilo n...