čtvrtek 15. června 2017

Renault (ne)chce Palmera. Kdo by ho mohl nahradit?

Renault jak je známo je dlouhodobě nespokojen s výkony Jolyona Palmera. Kým jej nahradit?


10.Felipe Massa (Williams)
Felipe Massa byl s týmem spojován už pro rok 2016. Nestalo se tak. Určité hodně teoretické okolnosti (Bottas zpět do Williamsu a o Massu bude zájem) by mohly dát Brazilci šanci jezdit pro Renault. Je to ale reálné asi jako že Hamilton bude příští rok jezdcem Sauberu.


9.Valtteri Bottas (Mercedes)
Bottas se nabízí jako další možnost. U Mercedesu je nejistý, ale posílen zkušenostmi právě odtamtud by jej technicky Renault chtít mohl, a to jej chtěl už pro sezonu 2016 i 17. Ale větší šancí je Massův důchod a Bottasův návrat do Williamsu.


8.Esteban Ocon (Force India)
Esteban Ocon. Vloni pro Renault testoval a fungovalo to. Dojezdil sezonu za Ria Haryanta u MRTu a letos s Force Indií je hvězdou sezony. Problém tu ovšem pro Renault je-je juniorem Mercedesu a má víceletou smlouvu u Force Indie.


7.Romain Grosjean (Haas)
Grosjean měl možnost zůstat a nevzal ji. Šel k Haasu který má výkonnostní výkyvy snad dle nálady. Romain je ale už klidný a je schopný pravidelně bodovat a mohl by i vítězit. Dohodnou se už tentokrát a půjde Grosjean do Enstone potřetí?


6.Sergej Sirotkin (Renault F1 Test)
Sergej Sirotkin jezdil v posledních letech v GP2 a loni skončil celkově třetí. Je to velký talent který měl původně v 17ti-letech debutovat ve Formuli 1 u týmu Sauber, tuším pro sezonu 2013 nebo 2014, spíš 2014. Nakonec zakotvil u Renaultu jako trojka a funguje vše jak má. Nyní jako by se nabízela šance nahradit Palmera, po těch trénincích v pátek by neměl problém naskočit do vozu během sezony. Dá Renault šanci Ruskému nováčkovi?


5.Daniil Kvjat (Toro Rosso)
Daniil Kvjat je další z pilotů kde se i ví že se Renault trochu zajímá. Má zkušenosti a byl by schopný vyhrávat. Red Bull jej loni nahradil po GP Ruska Maxem Verstappenem, přestože nehody z Číny a Ruska až tak velkým prohřeškem nebyly (měl výsledky) tak se nakonec tlačenka stejně prosadila. Daniil z toho byl a je hodně špatný a jeho výkony jsou poslední dobou slabší, nicméně možná se odráží ode dna, Skončí, zůstane u STR a nebo se dostane k Renaultu? Uvidíme, spekulace o něm mluvily i pro Williams nebo Force Indii.


4.Robert Kubica (aktuálně bez práce)
Kubica nedávno absolvoval test s Renaultem F1, respektive monopostem Lotus E20 z roku 2012 na okruhu Ricardo Tormo ve Španělské Valencii. Robert byl spokojen že to zvládl a také Renault jej chválil. Plány jasné nejsou ale Kubicův návrat je ve hře, on sám jej má jako cíl. Ruku má už v pořádku, dokázal s ní vyhrát WRC-2 v roce 2014 a i ve WRC či týmu v GT závodech s Martinem Prokopem si nevedl zle. Původně měl letos jet sezonu WEC s týmem ByKolles, ale pak smlouvu zrušil. Dostane druhou šanci?



3.Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso)
O Sainze má Renault velký zájem a Red Bull ne a ne pustit, navíc sám Sainz asi také nechce. Je skloňován také s Ferrari místem Kimiho (o tom později). Syn 4-násobného Mistra Světa v Rallye má velký potenciál a jediné čím u fanoušků klesá je jeho přílišný obdiv ku Fernandu Alonsovi. Výsledky má a horší než Palmer být nemůže. Povede se to už tentokrát?


2.Sergio Pérez (Force India)
Pérez je dalším jezdcem jenž je v superhledáčku Renaultu. Je volný, ovšem on má za cíl Ferrari a to se ne a ne rozhodnout zda ho vůbec přijme a kdy, dost mu to znemožnil přestup k McLarenu v roce 2013. Teď je Pérez na TOP úrovni a pokud nedostane dobrý vůz nebude schopen vítězit ve velkých cenách na cž rozhodně má. Renault proti Force Indii má také výhodu že je továrním týmem a nemá finanční limity. Riskne to Checo?


1.Fernando Alonso (McLaren)
S Alonsem Renault zažil nejlepší roky v F1. Alonso o tým zájem očividně má protože prakticky už vyloučil že by pokračoval u McLarenu (prý za podmínky že vyhrají závod no to v případě McLarenu nehrozí). Španěl tak dle mnohých bude právě parťákem Nica Hülkenberga místo Palmera, který (Hülk) řekl že by to týmu mohlo dost pomoci, Vstoupí Fernando do stejné řeky potřetí?



Žádné komentáře:

Okomentovat

Within Temptation:What About Us?

Zase jsem si dal práci a nasbíral materiál. No a dal dohromady fanouškovské album Within Temptation! Pokud by to kapele nebo někomu vadilo n...