úterý 13. června 2017

TOP 10 Česko-Slovenských aut za posledních 25 let

Za minulého režimu u nás vznikla celá řada skvělých aut. Ale co po revoluci? Jaká auta mají duši?


10.Škoda Yeti
Yetiho zná asi každý. Je to jediná z dnešních Škodovek co vypadá jako Evropan a vypadá že je dělaná pro Čechy. Smutné je že jinak je to germán.


9.Škoda Favorit MTX (MTX Roadster)
Zajímavá úprava od Metalexu z roku 1991. Je vzácné je vidět,vzácnější vlastnit. Rozhodně to ale za zmínku stojí.


8.Bureko 4X4 a 6X6
Když Hummer ukázal koncept HX vyvolalo to nadšení. Bohužel později zklamání se zánikem Hummeru v roce 2010.

„Firmu Burekone založil velký nadšenec do hummerů. Ani náhodou neměl ambice založit další českou automobilku. Jen si chtěl splnit sen o autě, které Hummer v roce 2008 představil jako designovou studii, ale pak ji uložil k ledu. Byl to Hummer HX, jakési kupé na základech modelu H3,“-Auto.cz

A tak vzniklo Bureko 4X4 později i 6X6. A nutno říct že to je dobrý nápad, i když první vůz měl základ v Hummeru H2 ze kterého byl postaven.



7.Škoda Felicia Fun
Tohle je legenda z 90. let. Zábavná varianta Pick-Upu, dnes sběratelský kousek. Posuďte sami.


6.Škoda Octavia (1996-2004)
Jedna z poslední Českých Škodovek, A povedla se jezdila ve WRC (byť úspěšná zrovna nebyla) ale byla aspoň pro oko hezká. Stejně tak civilní verze, bohužel verze RS nedostála jménu RS a pojem sportovní ve Škodě zapoměli. Bohužel je oblíbená varianta TDi ve které kolikrát jezdí namachrovaní blbečci což Octavii, jinak spolehlivému vozu, kazí dojem.


5.Škoda Felicia (1994-2001)
Tohle auto má prostě kult. Kdo nezná Felicii není Čech/Slovák či člověk co chodí ven. Spolehlivá, snadno servisovatelná, bohužel trpící na korozi zadních dvěří, vhodná pro začátečníky a obecně všechny věkové kategori. Ačkoliv se jí mnozí vysmívají přesto tohle auto je legndární

Před faceliftem


Po faceliftu



4.Kaipan 14/15/16
Kaipan začal s modelem 47 v roce 1997 jakožto replikou legendárního Lotusu 7. Později brali motory ze Škody Octavia a kastle z favoritu-a vznikly modely 14/15/16. A i když nejsou kdoví jaké, přesto se to povedlo, uznejte sami.



3.Brutal S1/P1
Brutal S1 je velká Slovenská novinka z roku 2017. Motor vám tam (nevím teď jaký) dají, no ale můžete si vzít variantu 2, tzn P1 a tam si dejte co chcete. Představa že v tomhle máte třeba 5.0 V12 od BMW je jistě lákavá, záleží snad jen na tom jak auto sedí na silnici. Proč? Je hodně lehounké. Na druhou stranu designově připomíná Shreka.



2.MTX Tatra V8
Tuhle legendu zná každý kdo se v ČR a SR o auta zajímá. Metalex a Tatra spojili v roce 1991 síly, a vznikl supersport s maximálkou 265km/h. Názor si utvořte sami, ale líbit se vám vlastně musí :D



1.Praga R1
Pragovka byla znovu oživena po roce 2010. Zkoušeli závodit ale jak mnozí vědí, Autoklub ČR je k závodním Pragovkám nemilosrdný. Vznikla i v civilu, a řekl bych že se hodně povedla.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Within Temptation:What About Us?

Zase jsem si dal práci a nasbíral materiál. No a dal dohromady fanouškovské album Within Temptation! Pokud by to kapele nebo někomu vadilo n...