čtvrtek 29. června 2017

Průser? Vettel má problém, pro Alonsa naděje?

Sebastian Vettel si jak to vypadá nerozumí s vedením Ferrari. A Fernando Alonso hledá angažmá. Co může následovat?

Vettel po nehodě s Hamiltonem, kde jsou dle mne viníky oba se namočil do dalších problémů. V první řadě naštval svým přístupem ještě víc vedení Maranellské stáje a v té druhé si zavřel dveře do Mercedesu, minimálně dokud tam bude Hamilton.

Zatímco Hamilton má celý tým za sebou, Vettel ani přes týmovou režii nedokázal to co se čekalo. Němec má problém, pro tifosi není modla jako býval Alonso dokonce klesá popularitou i pod Icemana Kimiho.

Co dál? Pokud mu Ferrari řekne ne, kam dál? Vettel má celkem 4 možnosti:

A) McLaren- prohodit se s Alonsem
B) Williams - nahradit Massu, na peníze ať ale nemyslí
C) Renault - Přes krajana Hülkenberga ale vlak nejede
D) Odchod z Formule 1

Návrat do Red Bullu je vyloučen, tam je až přeplněno, navíc je pro reklamu už neatraktivní. Vettel má vlastně jedinou možnost, pokud chce odejít z Ferrari se ctí- McLaren. Jako jediný mu dá peníze i naději..... Naději kterou krmili Alonsa, ten už je přejezen a hlásí že končí, už ho nezajímají kecy ale výsledky. A právě Alonso je důvod proč by se Vettel měl bát.

Alonso si hledá místo, aktuálně má ideální postavení u Renaultu, ale začal už i u Ferrari. Ferrari ví že tlak zvládá, zájem o něj mezi fans i týmem je, jediný kdo byl proti byl Marco Mattiaci který tehdy situaci řešil ne zrovna šťastně, nicméně tým posunul ve vývoji.

McLaren se sice nabízí, setrvej a máš co chceš (Start v Indy 500) ale titul, podia či body..... Ne, není to v plánu, ne se současným technickým zázemím které je tragické od roku 2013, jen se horší a Honda s lepším zázemím v McL by byla také jinde.

Alonso a Ferrari je prostě legendární spojení, bez titulu,ale dokázali víc než celý Vettel v tom "tradičním" a rozhodně pravidla dodržujícím týmu Red Bull.

Pokud ve Ferrari chtějí vyhrát vezmou Alonsa. A McL potřebuje pro vývoj dobrého jezdce - Vettel ve Ferrari ukázal že vývoj umí, jen tlak který zná každý rudý jezdec nezvládá.

A co v té situaci Renault? K Hülkenbergovi jedině Pérez..... A nebo nejhorší scénář.... Pérez do Ferrari, Alonso v McL a Vettel.... Bez místa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Within Temptation:What About Us?

Zase jsem si dal práci a nasbíral materiál. No a dal dohromady fanouškovské album Within Temptation! Pokud by to kapele nebo někomu vadilo n...